Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@11:58:55 GMT

حالت تهوع را چطور می توان مدیریت کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۴۳۷۹

حالت تهوع را چطور می توان مدیریت کرد؟

هنگامی که احساس حالت تهوع دارید احتمالاً آخرین چیزی که شما می‌خواهید به آن فکر کنید در مورد نوشیدن و خوردن است. با این حال، شما به منظور حفظ سلامتی و دریافت بهبودی از بیماری، نیاز به تغذیه مناسب دارید. در حالی که برخی از مواد غذایی می‌تواند تهوع را بدتر کند.

به گزارش برنا؛ هنگامی که احساس حالت تهوع دارید احتمالاً آخرین چیزی که شما می خواهید به آن فکر کنید در مورد نوشیدن و خوردن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، شما به منظور حفظ سلامتی و دریافت بهبودی از بیماری، نیاز به تغذیه مناسب دارید. در حالی که برخی از مواد غذایی می تواند تهوع را بدتر کند.

برخی غذاهای دیگر وجود دارد که شما می توانید با خیال راحت بدون داشتن احساس بدتر بخورید تغذیه و هیدراتاسیون هنگام داشتن حالت تهوع به بهبودی شما کمک خواهد کرد. در این جا 10 تا از بهترین گزینه ها و نکات ضروریبرا کاهش حالت تهوع آورده می شود.

هنگامی که شما حالت تهوع دارید چیزهایی هستند که شما می توانید بخورید تا به داشتن احساس بهتر و تسکین ناراحتی معده شما کمک کند این شامل موارد زیر است:

1. مقداری از زنجبیل بخورید

زنجبیل به منظور کاهش تهوع می تواند خورده شود شما باید در حدود 1 گرم زنجبیل را برای کنترل تهوع بخورید می توانید تا چهار گرم در روز بخورید اگر شما باردار هستید با دکتر خود قبل از خوردن زنجبیل مشورت نمایید در دوران بارداری، دوز زنجبیل مصرفی هیچ گاه نباید بالاتر از یک گرم شود.

زنجبیل می تواند در مواد غذایی و میان وعده های مختلف بدون مصرف بالاتر از مقدار توصیه شده گنجانیده شود شما می توانید زنجبیل را با خوردن یک چای زنجبیل تازه و یا جویدن زنجبیل متبلور شده مصرف کنید.

2. سعی کنید رژیم غذایی بارات را مصرف نمایید

بارات رژیم غذایی موز، برنج، سیب و یا نان تست است و برای افراد با حالت تهوع و یا اسهال خوب و بسیار ملایم است توصیه می شود تنها زمانی که شما حداقل 6 ساعت بدون استفراغ هستید از این رژیم غذایی پیروی نمایید.

رژیم غذایی بارات درمان خوبی برای حالت تهوع است با این حال، به یاد داشته باشید که رژیم غذایی بارات یک رژیم غذایی کوتاه مدت است و شما باید پس از 24 تا 48 ساعت مواد غذایی روتین را مصرف نمایید اگر شما هنوز هم استفراغ دارید با این حال، شما باید فقط یک رژیم غذایی مایع شفاف داشته باشید و یا به دنبال کمک های پزشکی باشید.

3. سعی کنید مقداری از نعناع مصرف کنید

به نظر می رسد نعناع یک انتخاب خوب برای برخی از مردم با حالت تهوع باشد اگر چه پزشکان و دانشمندان مفید بودن آن را قبول ندارند حتی آن می تواند برای افراد با سوء هاضمه و سوزش سر دل مفید باشد اما آن به کسانی که حالت تهوع دارند نیز کمک می کند ممکن است در متوقف کردن اسپاسم معده همراه با استفراغ مفید باشد.

شما می توانید نعناع را با خوردن تیک تاکس و یا منتوس بدست آورید اما دقت کنید که قند موجود در آنها می تواند شما را بیمار کند یکی دیگر از گزینه ها آدامس های بدون قند با نعناع در آن است با این حال، جویدن می تواند باعث بلع هوا و ورود به معده شود که می تواند به نفخ ناراحت کننده منجر شود همچنین شما می توانید چای نعناع بنوشید.

4. مقدار زیادی مایعات بنوشید

روزانه حدود 8 تا 10 لیوان آب یا مایعات سالم شفاف دیگر را مصرف کنید زمانی که شما در حالت تهوع هستند اگر شما استفراغ همراه با تهوع دارید سعی کنید با خوردن مایعات زلال هیدراته بمانید شما می توانید نوشابه های انرژی زا و نوشیدنی هایی ورزشی حاوی مایعات و الکترولیتها استفاده نمایید اگر شما حالت تهوع دارید در صورت مصرف نوشیدنی ورزشی سالم شما باید مصرف آب را 1/2 یا ¼ کاهش دهید.

5. نوشابه خنک می تواند کمک کند

وقتی شما نمی توانید چیزی مصرف کنید نوشابه خنک می تواند به شما کمک کند ولی نوشابه قند بالایی دارد اما اگر شما برای تسکین معده می نوشید قبل از هر بار مصرف تکان دهید تا گاز آن خارج شود.

6. لیمو مصرف کنید

به عنوان درمان معمول مورد استفاده برای بیماری صبحگاهی، به نظر می رسد لیمو توانایی جلوگیری از حات تهوع را داشته باشد شما می توانید آن را به طور مستقیم یا در مواد غذایی مصرف کنید و گاهی حتی با بو و عطر لیمو بهبودی پیدا کنید همچنین مکیدن آب نبات لیمو می تواند به رفع حالت تهوع کمک کند غذاهای مشابه لیمو، مانند غذاهای ترش و لیموترش گزینه های خوب برای افراد با حالت تهوع است.

7. غذاهای سرد بخورید

پزشکان تعیین کرده اند که تهوع به سیستم عصبی مرکزی مرتبط است عوامل بسیاری است که به احساس و شدت تهوع کمک می کند به نظر می رسد که دمای مواد غذایی نیز نقش مهمی را در تهوع ایفا کند وقتی که شما غذاهای خنک، مانند سالاد، بستنی یخی، ساندویچ سرد مصرف می کنید تهوع شما کاهش خواهد یافت و شما در غذا خوردن احساس بهتری پیدا می کنید.

8. سعی کنید چوب شور نمکی و کراکر بخورید

اگر شما هنوز هم در مورد آنچه می خورید در داشتن حالت تهوع نگران هستید سعی کنید مقداری از کراکر بخورید هنگامی که شما حالت تهوع درست پس از برخواستن از خواب در صبح دارید سعی کنید قبل از بلند شدن از خواب مقداری نوشابه را به صورت جرعه جرعه بنوشید و یا کراکر بخورید چیزهایی مثل کراکر شور، نان تست خشک، چوب شور خشک، غلات خشک همه اگر به آرامی در طول روز خورده شوند می توانند به کنترل تهوع کمک کنند.

9. از مواد غذایی راحت استفاده کنید

مواد غذایی با بوی قوی که حاوی مقدار زیادی چربی باشد می تواند تهوع را بدتر کند این به این معنی است که شما باید از غذاهای راحتی مانند سیب زمینی له شده، رشته فرنگی، برنج سفید استفاده کنید و این به هضم آسان و آرام کردن معده کمک می کند.

10. سعی کنید مقداری فلفل چیلی (قرمز و تند) مصرف نمایید

معمولا غذاهای ادویه دار تهوع را بدتر می کنند و استثناء مهم فلفل تند است فلفل تند حاوی ماده ای شناخته شده به عنوان کپسایسین است که باعث تحریک ماده P که درست مثل یک دارو برای تهوع عمل می کند بسیاری از غذاها که حاوی فلفل تند هستند می توانند برای سرکوب کردن حالت تهوع مورد استفاده قرار گیرد.

- ازغذاهای فرآوری شده، غذاهای چرب و یا شور مانند دونات، شیرینی، همبرگر، چیپس، کنسرو، شیرینی، نان سفید و مواد غذایی سرخ شده اجتناب نمایید.

- مواد غذایی با بوی قوی و مواد غذایی تند دوری کنید.

- از نوشیدنی های گازدار، الکل و کافئین اجتناب کنید.

اطلاعات بیشتر برای کمک به رفع حالت تهوع

- علاوه بر این همچنین شما باید به دنبال راهنمایی بیشتر برای کاهش احساس حالت تهوع باشید.

- از بودن هوای سرد و تازه در اتاق خود مطمئن شوید اگر هوا کهنه باشد ممکن است شما دچار احساس تهوع بیشتری شوید.

- وعده های غذایی کوچک و مکرر داشته باشید. هدف شما برای 6 - 8 وعده کوچک در روز و یک میان وعده قبل از رفتن به رختخواب باشد

- از یک دهانشویه قبل از غذا خوردن و بعد از غذا خوردن برای از بین بردن طعم و مزه بد در دهان استفاده کنید.

- تا یک ساعت پس از هر وعده غذایی نخوابید این روش تهوع را کاهش می دهد

چه هنگامی در داشتن حالت تهوع به دکتر مراجعه کنید

علائمی که شما باید به دکتر مراجعه کنید عبارتند از:

- استفراغ بیش از سه بار در روز.

- شما نمی توانید هر چیزی جامد یا مایع را پایین نگه دارید.

- تهوع شما بیش از 2 روز طول بکشد.

- داشتن احساس ضعف.

- داشتن درد شکم.

- داشتن یک دمای بالا.

- عدم داشتن ادرار برای مدت 8 ساعت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه مواد غذایی چای رژیم غذایی درمان قند نوشابه انرژی گاز سیب زمینی برنج فلفل دارو الکل وعده های غذایی مواد غذایی حالت تهوع حالت تهوع دارید شما می توانید مواد غذایی رژیم غذایی مصرف کنید سعی کنید اگر شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟

سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: کدام نوع ملحفه‌ موجب ابتلا به اگزما می‌شود؟

وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم

وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟

وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229764 برچسب‌ها آسم و آلرژی

دیگر خبرها

  • بهترین زمان خوردن تخم‌مرغ برای لاغر شدن
  • این میوه را می‌توان جایگزین قهوه کرد
  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • نیروگاه مفتح همدان: نقشی در ایجاد فروچاله‌ها نداریم
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی