Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@07:39:59 GMT

علل سردرد،حالت تهوع و خستگی

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۶۷۲۵

سردرد، حالت تهوع و خستگی علائمی بسیار شایع از شرایط سلامت دیگر هستند. از این رو، تشخیص این که این علائم می‌توانند به صورت مستقیم بر یکدیگر اثرگذار باشند، دشوار است. ناطقان: «سردرد، حالت تهوع و خستگی به صورت جداگانه نیز علائم ناخوشایندی هستند، اما گاهی اوقات می‌توانند همراه یکدیگر نیز رخ دهند. افراد به طور معمول این علائم را در خانه با روش‌هایی ساده درمان می‌کنند، اما گاهی اوقات آن‌ها می‌توانند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت زمینه‌ای باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دلایل

سردرد، حالت تهوع و خستگی می‌توانند به طور جداگانه به واسطه عواملی رایج مانند موارد زیر شکل بگیرند:

- کم آبی خفیف بدن

- اختلال در خواب

- استرس

نوشیدن آب کافی یا استراحت خوب شبانه اغلب به از بین رفتن سردرد، حالت تهوع و خستگی کمک خواهند کرد، اما گاهی اوقات این علائم ممکن است به واسطه عواملی که به مراقبت پزشکی نیاز دارند شکل گرفته باشند. برخی از آن‌ها رایج‌تر از موارد دیگر هستند.

آنفلوآنزا

آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی بسیار شایع است. از علائم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تب

- سرفه

- گلودرد

- سردرد

- خستگی

- درد‌های عضلانی

- آبریزش یا گرفتگی بینی

- حالت تهوع، استفراغ و اسهال

بیشتر افراد مبتلا به آنفلوآنزا طی دو هفته بهبود می‌یابند. با این وجود، برخی افراد در معرض خطر بیشتری برای مواجهه با عوارضی مانند عفونت‌های سینوس و سینه پهلو قرار دارند. آن‌ها شامل گروه‌های زیر می‌شوند:

- افراد بزرگ‌تر از ۶۵ سال

- افراد مبتلا به بیماری مانند آسم یا بیماری قلبی

- زنان باردار

- کودکان کوچک‌تر از پنج سال

میگرن

یک اپیزود میگرن دارای چندین مرحله است:

- پیش‌سردرد که می‌تواند برای چند ساعت تا چند روز ادامه یابد.

- آئورا که می‌تواند شامل تاری دید یا نقاط کور باشد تا یک ساعت ادامه دارد.

- سردرد در یک یا هر دو سمت سر که تا سه روز ادامه دارد.

- پس سردرد یا خماری میگرن که تا دو روز ادامه دارد.

طی این مراحل فرد می‌تواند علائم مختلفی را همراه سردرد، حالت تهوع و خستگی تجربه کند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- حساسیت به نور و صدا

- مشکلات خواب

- تحریک‌پذیری

- استفراغ

- ناتوانی در تمرکز

دارو‌هایی برای میگرن در دسترس هستند که به دو دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌ها برای درمان حاد یا پیشگیرانه هستند.

فرد با ظهور نخستین نشانه یک حمله میگرن داروی حاد را مصرف می‌کند، در شرایطی که دارو‌های پیشگیرانه به طور منظم برای کاهش تعداد و شدت میگرن‌ها مصرف می‌شوند.

سندرم خستگی مزمن

سندرم خستگی مزمن شرایطی پیچیده است که ممکن است افراد را از انجام فعالیت‌های روزانه نیز باز دارد. پزشکان به طور دقیق دلایل بروز این شرایط را نمی‌دانند.

در کنار خستگی، سردرد و حالت تهوع، از دیگر علائم سندرم خستگی مزمن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- علائم شبه آنفلوآنزا

- درد‌های عضلانی

- دشواری در به خواب رفتن یا بیدار شدن

- حساسیت به نور و صدا

- بی اشتهایی

در حال حاضر، درمانی برای سندرم خستگی مزمن وجود ندارد. با این وجود، پزشک اقداماتی را در راستای کنترل علائم انجام خواهد داد.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا مشاوره حرفه‌ای و روش‌های درمانی مکمل دیگر و همچنین دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل را نیز توصیه کرده است.

دلایل کمتر شایع

از دلایل کمتر شایع سردرد، حالت تهوع و خستگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تب زرد که بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شایع است.

سندرم تا کی کاردی وضعیتی که در زمان برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده رخ می‌دهد.

گرمازدگی که به واسطه قرار گرفتن در معرض گرمای شدید رخ می‌دهد.

بیماری آدیسون که یک شرایط هورمونی است.

بارداری که ممکن است تغییرات هورمونی موجب بروز علائم شود.

آیا یکی می‌تواند موجب دیگری شود؟

سردرد، حالت تهوع و خستگی علائمی بسیار شایع از شرایط سلامت دیگر هستند. از این رو، تشخیص این که این علائم می‌توانند به صورت مستقیم بر یکدیگر اثرگذار باشند، دشوار است.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ روی حالت تهوع در افراد مبتلا به میگرن نشان داد که این علائم ممکن است از بخش‌های مختلف مغز سرچشمه بگیرند.

پژوهشگران دریافتند که بخش‌هایی از مغز مرتبط با حالت تهوع پیش از وقوع سردرد افزایش فعالیت خود را تجربه کرده اند.

همچنین، حالت تهوع با ظهور سردرد بدتر شد که احتمالا ارتباطات بین دو بخش مسئول برای فعال شدن علائم در این زمینه نقش دارد.

به گفته پژوهشگران، اگرچه سردرد‌ها می‌توانند حالت تهوع را تشدید کنند، اما هیچ یک از این علائم به طور مستقیم موجب دیگری نمی‌شوند.

دلایل بسیاری وجود دارند که فرد ممکن است خستگی را تجربه کند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ نشان داد که میگرن‌ها و خستگی به عنوان یکی از علائم افسردگی ممکن است با اختلال در عملکرد هیپوتالاموس مرتبط باشند، اما این که سردرد موجب خستگی می‌شود یا برعکس مشخص نیست.

پژوهش‌ها پیوندی مشابه بین شرایطی که موجب خستگی می‌شوند، مانند فیبرومیالژیا و میگرن را نشان داده اند.

طی یک مطالعه مشخص شد بیش از نیمی از ۱،۷۳۰ نفر مبتلا به فیبرومیالژیا، اپیزود‌های میگرن را نیز تجربه می‌کنند که نشان دهنده پیوندی بین خستگی و سردرد است.

همچنین، مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ نشان داد بیش از نیمی از یک سوم افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن، سردرد‌های میگرنی را نیز تجربه می‌کنند. از آنجایی که سندرم خستگی مزمن بر سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد، ممکن است اثری بر رگ‌های خونی داشته باشد که به سردرد‌های میگرنی منجر می‌شود.

اما این مطالعه تنها شرایط ۱۵۰ نفر را بررسی کرد، از این رو ممکن است بازتاب دهنده شرایط جمعیتی بزرگ‌تر نباشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ نشان داد که فشار خون پایین ممکن است پیوندی رایج بین خستگی و حالت تهوع در افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن باشد.

کم فشاری خون یا فشار خون پایین ممکن است موجب یک واکنش خودایمنی شود. این واکنش نیز ممکن است موجب علائمی مانند حالت تهوع و خستگی در افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن شود.

سردرد، حالت تهوع و خستگی پیوند‌های بسیاری دارند، اما اثبات این که یکی از آن‌ها موجب دیگری می‌شود دشوار است.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سردرد‌ها می‌توانند به دلایل مختلفی از جمله از جمله استرس یا کم آبی بدن شکل بگیرند. به طور مشابه، هر یک از محرک‌های روزمره می‌توانند موجب حالت تهوع و استفراغ شوند.

اما اگر این سه نشانه شدید، بلندمدت یا تاثیرگذار بر فعالیت‌های روزانه شما هستند، مراجعه به پزشک اهمیت دارد.

زمانی که سردرد، حالت تهوع و خستگی همراه هم ظاهر می‌شوند ممکن است علائمی از یک شرایط سلامت زمینه‌ای دیگر باشند.» منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سردرد ، تهوع ، خستگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سردرد تهوع خستگی توان به موارد زیر اشاره حالت تهوع و خستگی سندرم خستگی مزمن مطالعه ای در سال افراد مبتلا سردرد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۶۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا

متخصص چشم‌پزشکی با اشاره به افزایش سرطان‌های سطح چشم، از تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا پیمان امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آن‌ها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: چشم عضو بسیار مهمی در بدن است که عملکرد و نقشی حائز اهمیت در بدن دارد، در واقع چشم برقرارکننده ارتباط افراد با پیرامون است که اطلاعات بسیار زیادی را از محیط را از طریق بینایی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه چشم عضوی بسیار ظریف و حساس است که می‌تواند به راحتی متحمل آسیب شود، افزود: هنگامی که افراد به صورت مداوم با مواد سمی در ارتباط باشند، مشکلات و آسیب‌هایی متوجه چشم آن‌ها خواهد شد که ارتباط بعضی از این آسیب‌ها با آلودگی هوا به اثبات رسیده و بعضی دیگر بر پایه فرضیات است و علم در این زمینه هنوز تکمیل نشده است.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: افراد مبتلا به گلوکوم یا آب‌سیاه با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا شاهد تشدید بیماری خود خواهند بود، همچنین بیماری دیابت تأثیر اثبات‌شده‌ای بر شبکیه چشم دارد و آلودگی هوا بر تشدید دیابت افراد نیز تأثیرگذار است.

پیمان ادامه داد: مشکلات سطح چشم از جمله حساسیت، سوزش، خارش و عوارض خشکی چشم نیز با قرارگیری در معرض آلودگی هوا تشدید می‌شود و با تجربه روزهای آلوده، افراد درگیر با مشکلات مذکور علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌هایی از جمله آب مروارید نیز با سموم ارتباط دارند، گفت: به‌طور کلی قرارگیری در معرض سموم منجر به تشدید بعضی علائم و بروز زودتر آن‌ها می‌شود و طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر شاهد شیوع بیشتر بعضی بیماری‌های مرتبط با چشم از جمله سرطان‌های سطح چشم بوده‌ایم.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تأثیراتی که آلودگی هوا بر سلامت افراد می‌گذارد بر هیچ فردی پوشیده نیست، اضافه کرد: به‌طور قطع نمی‌توان اعلام کرد که افزایش سرطان‌های سطح چشم به دلیل آلودگی هوا بوده است، اما طی سال‌های اخیر تنها عاملی که تشدید شده است، آلودگی هوا و در معرض سموم محیطی قرار گرفتن به‌شمار می‌رود.

کد خبر 751413

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • اقتصاد از پیچیده‌ترین کارهاست/ ضرورت ترتبیت افراد متخصص
  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن